Drupal

Drupalträff i Göteborg

Drupal Go:ttogether 3 feb 2011

"En mycket lyckad drupalträff med drygt 40 Drupalister. Drupalkulturen i Göteborg är nu större än någonsin."

Drupaldag i Karlstad! (föredrag)

Den 26 maj hölls Drupaldagen i Karlstad! Det var en rolig tillställning med många deltagare, och extra glad var jag som fick hålla moduldemonstrationer under eftermiddagen. Bifogat finns obehandlade screencasts från demonstrationerna.

NodeOne om Drupal: Vad är Drush?

Drush är en samling skript som gör det mycket enklare att skapa och uppdatera Drupal-webbplatser. Här är en kort screencast som visar lite av vitsen med Drush.

Owinsdeig: Avancerade behörigheter med hjälp av Rules

Ok, så du har villkor för behörigheter som tar en halv A4 att beskriva. Vad göra? I de gamla tiderna skulle du skrivit en egen modul. No more. Nu kan du hantera även komplicerade villkor med hjälp av modulen Rules. Här är ett exempel!

Owinsdeig: Panels mania!

Detta är Owinsdeig-avsnittet för dig som gillar Panels. Det är så mycket Panels att det inte får plats i en vanlig inspelning, utan var tvunget att delas upp i två. Som bonus finns det därför inte bara vanlig demonstration, utan även en hel del diskussion. Håll till godo!

Börja med Drupal – vad finns i boken?

Världens första bok om Drupal på svenska: Börja med Drupal – smart webbpublicering med open source.

Kort demo av Panels Everwhere

Nu går det att använda Panels inte bara för att styra huvudinnehållet på en sida i Drupal, utan för att styra allt innehåll från första loggan till sista sidfoten. Välkommen till Panels Everywhere – demo av Dick Olsson (även känd som dixon_)

Drupal väljer Git för versionshantering

För några timmar sedan meddelade Angie Byron, projektledare för Drupal 7, att hon lämnar en rekommendation till Dries Buytaert, Drupals grundare och ledare, och Drupal.org:s infrastrukturteam, att välja Git framför Bazaar som nytt versionshanteringssystem för Drupal-projektet.

Kort demo av localize.drupal.org

Nu är det enkelt för vem som helst att översätta Drupal och Drupalmoduler! Ingen kodning behövs, inga färdigheter om CVS eller översättningsprogram. Du behöver bara klicka och skriva en översättning. (På riktigt.)

Nyheter i Drupal 7 – lite av det som syns utåt

NodeOnes temadag om kommande Drupal 7 är just avslutad. Under en rätt intensiv dag har vi i grävt runt i de förändringar som Drupal 7 innebär, för att vara bättre förberedda när det blir dags att använda Drupal 7 på riktigt.

Sidor